facebook skype email
Rezervirajte online ili nazovite
+385 91 5922 561
SMJEŠTAJ
AKTIVNI ODMOR I TURE
OZALJ - KARLOVAC - KUPA
 • OZALJ - KARLOVAC - KUPA
 • OZALJ - KARLOVAC - KUPA
 • OZALJ - KARLOVAC - KUPA
 • OZALJ - KARLOVAC - KUPA
 • OZALJ - KARLOVAC - KUPA
 • OZALJ - KARLOVAC - KUPA
 • OZALJ - KARLOVAC - KUPA
 • OZALJ - KARLOVAC - KUPA

OZALJ - KARLOVAC - KUPA


Istražite Ozalj i zaplovite rijekom Kupom u „Žitnoj lađi“,jedinstvenom atrakcijom u EU.

POLAZAK:  12.09.2020.

POLAZAK:  08:00  Rijeka

POVRATAK:  u večernjim satima - Rijeka

MINIMALAN BROJ OSOBA:  40 osoba

CIJENA:  150,00 HRK

FIRST MINUTE  CIJENA:  130,00 HRK do 30.08.2020.

Cijena uključuje:

- prijevoz turističkim autobusom prema programu,
- voditelja putovanja,
- pripremu i organizaciju putovanja,
- osiguranje od odgovornosti.

Cijena ne uključuje:

vožnju "Žitnom lađom cca 60 kn
-  cijenu ulaznice za dvorac Ozalj  cca 20 kn odrasli, djeca i umirovljenici cca 15 kn, djeca do 3 g besplatno

ulaznica za Aquatiku odrasli cca 40 kn, djeca cca 25 kn, ulaz u dvorac Dubovac odrasli cca 20 kn, djeca, studenti i umirovljenici cca 10 kn (nije obavezno)

-  putno osiguranje (postoji mogućnost naknadnog ugovaranja osiguranja)

Način plaćanja:

- općom uplatnicom
- internet bankarstvom
- online karticama: Maestro, Mastercard i Visa

Otkazivanje izleta:

Uvjeti kod otkaza putovanja od strane putnika:
- do 10 dana prije polaska putnik ima pravo na povrat uplaćenog iznosa u cijelosti (100%),

- od 10 - 7 dana prije polaska putnik ima pravo na povrat 70% iznosa aranžmana,
- od 7 - 3 dana prije polaska putnik ima pravo na povrat 40% iznosa aranžmana,
- od 3 dana prije polaska do polaska i u slučaju nedolaska na polazak, putnik ne ostvaruje pravo na povrat uplaćenih sredstava.

Uvjeti kod otkaza putovanja od strane agencije:
- putnik ima pravo na povrat uplaćenog iznosa u cijelosti (100%)
- agencija se obvezuje da će povrat sredstava na račun putnika izvršiti najkasnije 7 dana od otkaza putovanja,
- otkaz putovanja od strane agencije moguć je do 5 dana prije polaska.

Napomene:
Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika, kao i pravo promjene satnice ili elemenata programa ako je to (zbog nepredviđenih okolnosti) neophodno, no obvezuje se program ispuniti u cijelosti.

Prilikom uplate rezervacije preporučujemo uplatiti: osiguranje od rizika otkaza putovanja, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage te dobrovoljno zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravka u inozemstvu.

Istražite stari grad i dvorac Ozalj, oživite povijest u dvorcu Dubovac, upoznajte svijet ispod površine u slatkovodnom akvariju Aquatika i zaplovite rijekom Kupom u „Žitnoj lađi“,jedinstvenom atrakcijom u EU.
Polazak u 08:00 s Trga Bana Jelačića prema Ozlju. Po dolasku šetnja i razgled Starog grada i Zavičajnog muzeja.
Ozalj je grad Zrinskih i Frankopana, Salve Raškaj, grad iz čije je hidroelektrane „Munjara“ potekla druga u Hrvatskoj i treća u svijetu javna električna rasvjeta. Ozalj je okružen rijekom Kupom, Dobrom i obližnjim Žumberkom. Grad očarava ljepotom prirode, pričom i dobrim ljudima.
U utvrdi Starog grada, koji se uzdiže na stijeni iznad smaragdne rijeke Kupe, smješten je Zavičajni muzej u kojem je dan povijesni pregled razvoja grada sa zanimljivim postavam a jedan dio muzeja posvećen je i velikoj Slavi Raškaj. Njeni minijaturni akvareli često su bili inspirirarani rodnim Ozljem. Njezin grob nalazi se u dvorištu župne crkve sv. Vida iz 13.stoljeća.
Slijedi vožnja do slatkovodnga akvarija Aquatika koji se savršeno uklopilo u okoliš rijeke Mrežnice. Hrvatska je jedna od EU zemalja s najbogatijom riječnom florom i faunom, a grad Karlovac koji je smješten na četiri rijeke- Kupi, Mrežnici, Korani i Dobri -pravo mjesto za prezentaciju prirodnog bogatstva naših slatkovodnih voda. Raspored bazena u akvariju prati tok tipične krške rijeke, pružajući zanimljiv, poučan i uzbudljiv pogled u čudesni slatkovodni svijet. Riječni tok doživljava se od izvora do ušća. Imat ćete osjećaj da šetate uz rijeku, ronite ispod površine vode i nestajete s ponornicama u labirint špilja. Iznenadit će vas bogatstvo biološke raznolikosti vodenog svijeta i probuditi u vama strast za povratkom u prirodu. Samo se prepustite,uživajte i naučite nešto novo. U sklopu kompleksa Aquatike, nalaze se rostoran, kafić i suvenirnica. Idemo u centar Karlovca gdje je planirana pauza za ručak u osobnom aranžmanu. Poslije pauze razgledavamo Dubovac -renesansni kaštel s gotičkim elementima sa stalnim muzejskim postavom. Dvorac-utvrda je jedan od najočuvanijih spomenika feudalnog graditeljstva a s vidikovca branič-kule pogled puca puno dalje od Karlovca nad kojim se nadvio. Datira iz 13.stoljeća, bio je u vlasništvu više plemićkih obitelji od kojih su najznačajniji Zrinski i Frankopani. Ime nosi po hrastovoj šumi koja je okruživala dvorac.U dvorcu je i ugostiteljska ponuda u restoranu. Nastavak puta na lađarski izlet s žitnom lađom „Zora Karlovac“ u Brođanima. Doživite jedinstveni pogled na prirodu s rječnog broda kakav je u 18. stoljeću plovio rijekom Kupom i prevozio žito. Tijekom 90 minuta plovidbe lađari će vas upoznati s pričama o lađi, povjesti Pokuplja, potopljenim lađama, karlovačkim sirenama te o bogatstvu biljnog i životinjskog svijeta. Osim uz priče ,uživajte u plovidbi uz kavu, domaće likere, rakije i pekmez. Tijekom plovidbe vidjet cete ostatke starog željeznog mosta srušenog u Domovinskom ratu, Pavlinski samostan i crkvu Majke Božje Snježne u Kamenskom. Putovanje prati niz životinja poput divljih patki, kormorana, a ponekad se sretne vidra ili dabar. Najhrabriji se mogu okušati za kormilom lađe uz pomoć kapetana lađe.
Povratak u Rijeku oko 19.00 sati i dolazak oko 21.30.sat.
IZRAČUN CIJENE
- unesite kod za popust
Molimo Vas izaberite datum i broj osoba radi izračuna cijene!
Rezervirajte sa garantiranom sigurnošću, efikasno, brzo i sigurno.

Posebne ponude - smještaj


Adriatic active tours

Matulji, Opatija
Kvarner, Hrvatska
+385 91 5922 561
info@adriatic-active-tours.hr


Organiziramo ture, boravke i izlete prema Vašim željama. Ukoliko imate neko pitanje slobodno nas kontaktirajte:

POŠALJITE UPIT

Prijavite se na newsletter.