facebook skype email
Rezervirajte online ili nazovite
+385 91 5922 561
SMJEŠTAJ
AKTIVNI ODMOR I TURE
MIRAMARE DUINO VIA NAPOLEONICA
  • MIRAMARE DUINO VIA NAPOLEONICA
  • MIRAMARE DUINO VIA NAPOLEONICA
  • MIRAMARE DUINO VIA NAPOLEONICA
  • MIRAMARE DUINO VIA NAPOLEONICA
  • MIRAMARE DUINO VIA NAPOLEONICA
  • MIRAMARE DUINO VIA NAPOLEONICA

MIRAMARE DUINO VIA NAPOLEONICA


Jednodnevni izlet iz Rijeke u Trst, Miramare, Duino i Via Napoleonica!

POLAZAK:  06.04.2019. i 07.04.2019.  - GARANTIRANI POLASCI

POLAZAK:  07:00  Rijeka i 7:15 sati Vrata Jadrana

POVRATAK:  u večernjim satima Rijeka

MINIMALAN BROJ OSOBA:  40 osoba

CIJENA:  130,00 HRK

FIRST MINUTE  CIJENA:  100,00 HRK do 01.04.2019.

Cijena uključuje:

- prijevoz turističkim autobusom prema programu,
- voditelja putovanja,
- pripremu i organizaciju putovanja,
- nedjelju besplatan ulaz u Miramare

Cijena ne uključuje:
- ulaz  u Duino: odrasli cca 8 eur, djeca do 4.g. besplatno, djeca od 7-14.g  cca 4 eur, osobe preko 65.g. i studenti sa x-icom 6 eur. Posebna naplata za Castello vechio 3 eur (nije obavezno)
- ulaznice i sadržaje koji se naplaćuju,

-  putno osiguranje (postoji mogućnost naknadnog ugovaranja osiguranja)

Način plaćanja:

- općom uplatnicom
- internet bankarstvom
- online karticama: Maestro, Mastercard i Visa

Otkazivanje izleta:

Uvjeti kod otkaza putovanja od strane putnika:
- do 10 dana prije polaska putnik ima pravo na povrat uplaćenog iznosa u cijelosti (100%),

- od 10 - 7 dana prije polaska putnik ima pravo na povrat 70% iznosa aranžmana,
- od 7 - 3 dana prije polaska putnik ima pravo na povrat 40% iznosa aranžmana,
- od 3 dana prije polaska do polaska i u slučaju nedolaska na polazak, putnik ne ostvaruje pravo na povrat uplaćenih sredstava.

Uvjeti kod otkaza putovanja od strane agencije:
- putnik ima pravo na povrat uplaćenog iznosa u cijelosti (100%)
- agencija se obvezuje da će povrat sredstava na račun putnika izvršiti najkasnije 7 dana od otkaza putovanja,
- otkaz putovanja od strane agencije moguć je do 5 dana prije polaska.

Napomene:
Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika, kao i pravo promjene satnice ili elemenata programa ako je to (zbog nepredviđenih okolnosti) neophodno, no obvezuje se program ispuniti u cijelosti.

Prilikom uplate rezervacije preporučujemo uplatiti: osiguranje od rizika otkaza putovanja, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage te dobrovoljno zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravka u inozemstvu.

Vodimo vas u jedan od najljepših dvoraca Miramar i na šetnicu Via Napoleonica sa veličanstvenim pogledom na Tršćanski zaljev!

PROGRAM IZLETA: Polazak u 7:00 sa Trga bana Jelačića, 7:15 sa Vrata Jadrana. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju do panoramske šetnice Via Napoleonica s koje se pruža prekrasan pogled na grad Trst i tršćanski zaljev. Izgrađena je 1821.godine i ubrzo je postala omiljeno izletište Tršćana a potom i turista. Lagana staza vodi lijepom prirodom i opremljena je poučnim tabelama. Tako se može saznati o životu s ovog područja te flori i fauni. Razgledat ćemo i crkvu Monte Grisa pa nastaviti vožnju prema Duinu.
Dvorac Duino sagrađen je 1389. godine na ruševnama rimske vojne ispostave a u 17.stoljeću počeo je stjecati status kao kulturni i humanistički centar, koji zadržava i danas. Bio je u vlasništvu obitelji Turn i Taxis. Ugostio je brojne poznate goste: nadvojvodu Franz Ferdinanda, Johanna Straussa, Franz Lizta, R.M.Rilkea. Uređen je u muzej i okružen bujnom mediteranskom vegetacijom. Mnoštvo skluptura krasi park oko dvorca dizajniran na više etaža. U parku se nalazi drevni bunar s obiteljskim grbom i bunker sagrađen 1943.godine koji je trebao poslužiti kao sklonište. I bunker se može posjetiti. Slijedi vožnja i posjet dvorcu Miramare.
Dvorac Miramare je najprepoznatljivi tršćanski motiv. Dao ga je sagraditi habsburški nadvojvoda Fernandin Maksimilijan 1856.godine za sebe i svoju suprugu Charlotte od Belgije. Dvorski kompleks koristila je kasnije i popularna carica Sisi te vojvoda Amadeo iz plemićke obitelji Savoy. Slikovito postavljen na stijeni iznad mora pruža veličanstveni pogled na grad i okolicu. Dvorac je pretvoren u muzej u kojem se nalazi originalno pokućstvo, predmeti iz doba od njegova nastajanja kao i predmeti s raznih putovanja nadvojvode. Najzanimljivija je radna soba Maksimilijana koja je uređena kao njegova kabina na brodu Novara kojom je oplovio svijet. Maksimilijan je donio mnoge egzotične i tropske biljke iz dalekih zemalja te njima opremio park. Park je zaštićeno dobro. Ugodna je šetnja botaničkim parkom u kojem se nalazi i lijep restoran.
Nastavljamo vožnju do Trsta. Cijeli grad je orijentiran prema moru, pa tako i njegov glavni trg, Piazza dell'Unita koji je jedan od najljepših trgova u Europi smještenih uz more. Grad bogate povijesti i kulture, na našim je prostorima najviše poznat kao shopping meka iz 1980-ih godina. Zadnjih je godina postao kulturno i sveučilišno središte, grad dobre zabave i jedno od najugodnijih mjesta za život. Trst je i dalje poželjna destinacija za kupovinu s mnogim dizajnerskim trgovinama.
Iznad središta grada uzdiže se brdo San Giusto gdje se smjestio dvorac San Giusto i istoimena katedrala. Dvorac su sagradili Mlečani tjekom srednjeg vijeka na mjestu gdje su Rimljani imali svoju utvrdu. U dvorcu se nalazi muzej i lapidarij a s njegovih zidina se pruža nezaboravan pogled na Trst i more koje koje ga okružuje.
Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje, ispijanje tršćanske brend kave ILLY, aperol spritz, kupovinu. Povratak u popodnevnim satima. Dolazak u Rijeku u večernjim satima.
Cijena uključuje:
- prijevoz turističkim autobusom prema programu,
- voditelja putovanja,
- pripremu i organizaciju putovanja,
- nedjelju besplatan ulaz u Miramare

Cijena ne uključuje:
- ulaz u Duino: odrasli cca 8 eur, djeca do 4.g. besplatno, djeca od 7-14.g cca 4 eur, osobe preko 65.g. i studenti sa x-icom 6 eur. Posebna naplata za Castello vechio 3 eur (nije obavezno),
- ulaznice i sadržaje koji se naplaćuju,
- putno osiguranje (postoji mogućnost naknadnog ugovaranja osiguranja)
IZRAČUN CIJENE
Molimo Vas izaberite datum i broj osoba kako bi mogli izračunati cijenu!
Rezervirajte sa garantiranom sigurnošću, efikasno, brzo i sigurno.

Posebne ponude - smještaj


Adriatic active tours

Matulji, Opatija
Kvarner, Hrvatska
+385 91 5922 561
info@adriatic-active-tours.hr


Organiziramo ture, boravke i izlete prema Vašim željama. Ukoliko imate neko pitanje slobodno nas kontaktirajte:

POŠALJITE UPIT

Prijavite se na newsletter.