facebook skype email
Rezervirajte online ili nazovite
+385 91 5922 561
SMJEŠTAJ
AKTIVNI ODMOR I TURE
FERRARA RAVENNA RIMINI SAN MARINO - BALET 16-17.03.2019.
  • FERRARA RAVENNA RIMINI SAN MARINO - BALET 16-17.03.2019.
  • FERRARA RAVENNA RIMINI SAN MARINO - BALET 16-17.03.2019.

FERRARA RAVENNA RIMINI SAN MARINO - BALET 16-17.03.2019.


Vodimo vas u FERRARU i u RAVENNU - na balet „Uspavana ljepotica“ uz glazbu P.I.Čajkovskog, te RIMINI i SAN MARINO treću najmanju državu na svijetu!

POLAZAK:  16.-17.03.2019.

POLAZAK:  06:00  Rijeka  i  06:15  Vrata Jadrana

POVRATAK:  u kasnim večernjim satima - Rijeka

MINIMALAN BROJ OSOBA:  40 osoba

CIJENA:  720,00 HRK

CIJENA FIRST MINUTE:  650,00 HRK do 01.03.2019.

Cijena uključuje:
- prijevoz turističkim autobusom prema programu
- jedno noćenje s doručkom u 1/2 sobi u hoteu
- voditelja putovanja
-  pripremu i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:
- ulaznicu na balet
- boravišnu pristojbu cca 2 eur
- ulaznice i sadržaje koji se naplaćuju
-  putno osiguranje (postoji mogućnost naknadnog ugovaranja osiguranja)

Način plaćanja:

- općom uplatnicom
- internet bankarstvom
- online karticama: Maestro, Mastercard i Visa
- za potvrdu rezervaciju obavezna uplata 300 kuna, a ostatak najkasnije 7 dana prije putovanja.

Napomene:
Agencija zadržava pravo promjene cijene ili otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljno prijavljenog broja putnika, kao i pravo promjene satnice ili elemenata programa ako je to (zbog nepredviđenih okolnosti) neophodno, no obvezuje se program ispuniti u cijelosti.

Prilikom uplate rezervacije preporučujemo uplatiti: osiguranje od rizika otkaza putovanja, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, osiguranje od rizika oštećenja i gubitka prtljage te dobrovoljno zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravka u inozemstvu.

Vodimo vas u FERRARU čiji je renesansni dio grada upisan u UNESCO-vu svjetsku baštinu; RAVENNU - nekadašnju prijestolnicu Zapadnog rimskog carstva koja je također UNESCO-va baština poznata kao „grad mozaik“; na izvedbu jednog od najboljih baletnih ansambla na svijetu Yacobson Ballet iz Sankt Petersburga „Uspavana ljepotica“ uz glazbu P.I.Čajkovskog - fakultativno; SAN MARINO treću najmanju državu na svijetu koju je prema legendi osnovao Marin s Raba; RIMINI najveće i najposjećenije jadransko ljetovalište s beskrajnim pješčanim plažama, sa puno zabavnih i vodenih parkova te tematskog parka 270 građevina „Italija u minijaturi“, mnogih znamenitosti poput najstarijeg trijumfalnog slavoluka iz Rimskog carstva, Cezarov omiljeni grad iz kojeg je krenuo u pohod uspostavljanja Rimskog carstva.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. Dan - 16.03.2019. – RIJEKA - FERRARA - RAVENNA

Polazak autobusa iz Rijeke u 6:00, Vrata Jadrana 6:15 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraće pauze za odmor. Dolazak u Ferraru koja danas odiše duhom bajkovitog gradića s predivno uređenim slastičarnicama, kafićima, cvjetarnama. To je grad koji posjeduje najveći broj palača. U njemu je svaki posjetitelj oduševljen prošlošću i opčinjen sadašnjošću. Šetnja gradskim središtem kojim dominira srednjovjekovni dvorac s četiri tornja obitelji Este iz 14.stoljeća, katedrala sv. Jurja iz 12 stoljeća, Palazzo dei Diamanti s 8000 mramornih blokova koji su isklesani u obliku dijamanta, Via delle Volte.. Slobodno vrijeme za neku od gastronomskih delicija poput „Pasticcio di Maccheroni“ ili “Salama da Sugo“, capuccino.. Nastavak vožnje do Ravenne, veličanstvenog grada turbulentne povjesti različitih careva i kraljeva, nekadašnje najveće luke Rimskog carstva zadužene za kontrolu istočnog djela Mediterana. Najznačajnije znamenitosti su crkve iz 5. i 6.stoljeća, njihovi mozaici iz Bizantskog doba i razdoblja Ostrogota te antički spomenici. Prošetat ćemo središtem grada gdje se nalazi crkva San Vitale, mauzolej Gale Placidije, trg Piazza del Popolo, grob oca talijanske književnosti Dante Aleghierija. Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje, aperitiv i ostalo. Smještaj u hotelu. Moguće fakultativno pogledati baaletnu predstavu u kazalištu Dante Alegherija: „Uspavana ljepotica“ uz glazbu P. I. Čajkovskog u izvedbi jednog od najboljih baletnih ansambla na svijetu Yacobson Ballet iz Sankt Petersburga. Noćenje u hotelu.

2. Dan - 17.03.2019. – RAVENNA - SAN MARINO - RIMINI - RIJEKA

Doručak. Odlazak u najstariju republiku na svijetu San Marino koja datira iz 301.godine. Stari grad je opasan dobro očuvanim impozantnim zidinama kojima ćemo prošetati. Najpoznatije atrakcije su Rocca Guaita i Torre Cesta - dvije kule-tvrđave iz 13.stoljeća koje se nalaze na brežuljku Titano. Na vrhu brežuljka ima štandova s hranom, pićem i suvenirima. Turistički magnet je i Piazza della Liberta gdje se izmjenjuju straže u zanimljvim uniformama nekoliko puta na dan. Tu je crkva sv. Francesca, Bazilika del Santo, Pallazo Publico, muzeji – troture, voštanih figura, kovanica i marki itd. Slobodno vrijeme za odlični talijanski capuccino, osobne programe, kupovinu suvenira. Nastavak puta za Rimini, rodno mjesto poznatog režisera Frederica Fellinija. Razgled grada: hram Malatesta (poznatiji kao Il Duomo sagrađen u 14.stoljeću i poznat po freskama slavnog talijanskog gotičkog slikara Giotta, trijumfalni slavoluk iz 27.g.p.k posvećen caru Augustu visok 17.metara, Tiberijev most preko rijeke Marchije s pet polukružnih lukova građen od istarskog kamena nekada glavna veza s jadranskom obalom, srednjevjekovni trg Cavur zanimljiv zbog fontane koju je pohvalio Leonardo da Vinci a dokumentirao Fellini u svom filmu Amarcord. Najpoznatije građevine na trgu su Palazzo del'Arengo iz 13.stoljeća i Palazzo Podesta iz 14.stoljeća u gotičkom stilu. U okolici se nalaze trgovine i skupi butici s originalnom talijanskom odjećom i obućom te kafići i restorani. Zanimljivo je arheološko nalazište Domus del Chirurgo (vila doktora i kirurga) smješteno na trgu Ferari. Sačuvan je alat kirurga i pod s mozaicima te zidovi i grobnice iz raznih perioda. Povratak vožnjom kroz Italiju uz kraća zaustavljanja. Dolazak u Rijeku u kasnim večernjim satima.
Cijena uključuje:
- prijevoz turističkim autobusom prema programu
- jedno noćenje s doručkom u 1/2 sobi u hoteu
- voditelja putovanja
- pripremu i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje:
- ulaznicu na balet
- boravišnu pristojbu cca 2 eur
- ulaznice i sadržaje koji se naplaćuju
- putno osiguranje (postoji mogućnost naknadnog ugovaranja osiguranja)
IZRAČUN CIJENE
Molimo Vas izaberite datum i broj osoba kako bi mogli izračunati cijenu!
Rezervirajte sa garantiranom sigurnošću, efikasno, brzo i sigurno.

Posebne ponude - smještaj


Adriatic active tours

Matulji, Opatija
Kvarner, Hrvatska
+385 91 5922 561
info@adriatic-active-tours.hr


Organiziramo ture, boravke i izlete prema Vašim željama. Ukoliko imate neko pitanje slobodno nas kontaktirajte:

POŠALJITE UPIT

Prijavite se na newsletter.